Over Heudra Snijtechniek

Heudra Snijtechniek is gespecialiseerd in autogeen- en plasmasnijden. Daarvoor beschikken we over twee geavanceerde machines: een gecombineerde autogeen- en plasmasnijbrug en een autogeen snijbrug. Wij kunnen met meerdere pitten of branders (torches) tegelijk snijden. Onze speciale snijtafel heeft een snijbereik van 26 meter, waardoor we tegelijk 2 platen van 12 meter lang kunnen snijden. Voor de afwerking beschikken wij in onze werkplaats over een trommelmachine, een dubbele slijpbandschuurmachine, kleine slijp- en schuurmachines, een magneetkraam, een modern afzuigsysteem en lasapparatuur. Hierdoor kunnen wij ook lasconstructies, laskanten en lasafschuiningen verzorgen.

Ervaren vakmensen

Onze medewerkers vormen een hecht team dat bestaat uit ervaren vakmensen, allemaal uit hetzelfde staal gesneden. Hun kennis en ervaring met snijden, afwerken en het optimaal instellen en bedienen van de machines zorgt voor de kwaliteit waar wij binnen onze vertrouwde klantenkring bekend om staan.

Heudra Metaalbewerking

Samen met Heudra Metaalbewerking, specialist in CNC draai- en freestechniek, zijn wij in staat het hele traject te verzorgen, van halffabricaat tot eindproduct. Dit doen wij onder meer voor carrosseriebouwers, de auto-industrie, metaalbewerkers, machinebouwers en scheepswerven door heel Nederland.

Snijtechnieken

Wij zijn gespecialiseerd in autogeen en HD (high definition) plasmasnijden. Beide technieken hebben andere eigenschappen. Autogeen snijden is geschikter bij dik materiaal, HD plasmasnijden bij RVS. Wij werken daarbij met diverse staalsoorten die verschillen in chemische samenstelling.

De gangbare staalsoorten waarmee wij standaard uit voorraad werken zijn S235 (ST37), ST52, S355 (ST52), S690 QL, Hardox (Hb) 400-450-500 slijpvaste plaat, Creusabro 4800 en 8000, S690 QL, Corten en RVS 304 en 316. Anderen staalsoorten zijn ook leverbaar. Naast de keuze voor het type staal kunt u kiezen of u het staal verder onbewerkt wilt, gestraald, in lasmenie of sigmaweld.